Meer content
Terug
06-1385 0932 rick@personalbodycare.nl

Huidtypes zonnebank herkennen

Zonnebanken heeft vele voordelen; je maakt vitamine D aan, het verbetert je humeur en je krijgt een zomers en gezond kleurtje. Toch is zonnebanken niet voor iedereen even verstandig. Sommige mensen hebben namelijk een lichte huid met veel sproeten, deze groep mensen verbrandt – helaas – veel sneller. Om te achterhalen als zonebanken geschikt is voor jouw huidtype, is het belangrijk om je huid goed te kennen. Internationaal zijn er 4 verschillende huidtypes bekend en door te weten wat jouw huidtype is profiteer je van een beter bruiningsresultaat op een veilige manier.

Huidtype 1: De zeer lichte huid, neiging tot snelle verbranding

Onder huidtype 1 verstaan we de zeer lichte huid. Je herkent hem aan veel sproeten, rood of lichtblond haar en een lichte kleur ogen. Met dit huidtype is zon af te raden, aangezien dit zeer gevoelig kan zijn. Vraag daarom altijd om advies aan een dermatoloog of zonnebankmedewerker. Wij kunnen jou een zonnebank adviseren waarmee je langzaam kunt opbouwen zonder te verbranden, om vervolgens in de buitenzon minder kans op verbranding te hebben.

Huidtype 2: Lichte huid, kans op verbranding wanneer men niet voorbereid de buitenzon in gaat

Word jij amper bruin? Dan heb je waarschijnlijk huidtype 2. De lichte huid verbrandt snel, dus ga niet onvoorbereid de buitenzon in maar bouw dit eerst op onder de zonnebank. Een groep mensen met huidtype 2 heeft voornamelijk blond haar en grijze, groene of lichtbruine ogen. Herken jij jezelf in dit huidtype? Pas dan extra op met zonnebanken. Vraag om advies aan een zonnebankmedewerker.

Huidtype 3: Licht getinte huid die snel bruin wordt en soms verbrandt

Huidtype 3 is een licht getinte huid, die gemakkelijk bruin wordt en niet snel verbrandt. Van nature hebben ze donkerblond tot bruin haar, vaak gepaard met donkere ogen. Toch is het belangrijk om gebruik te maken van zonnebrandcrème, hiermee bescherm je de huid.

Huidtype 4: De getinte huid die nooit verbrandt

Kenmerkend voor huidtype 4 zijn degene die van nature een getinte huid hebben. Verbanden gebeurt zelden en de huid kleurt gemakkelijk bruin. Kenmerken zijn meestal donkere ogen en donker haar. Smeer je ook bij huidtype 4 goed in met zonnebrandcrème, hiermee breng je namelijk een beschermlaag over de huid.

Vind je het lastig om te bepalen welk huidtype jij hebt? Kom dan langs in onze zonnestudio in Venlo. Onze ervaren en gediplomeerde medewerkers kunnen je het juiste deskundige advies geven.

Introductie Introductie
Educatie Educatie
Persoonlijk plan Persoonlijk plan
Introductie Training op locatie
Personal trainer - tevreden klantreacties

Vernieuwde klantreactie pagina! Al een tijdje is Personal Body Care werkzaam als personal trainer in Venlo en omstreken. Een belangrijk onderdeel v...

Lees meer
De nieuwe website staat live

Het is zover! De website van Personal Body Care staat online. Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om alle puntjes op de 'i' te zetten. ...

Lees meer
Nieuw: Prestige 1600

Met trots mogen wij mededelen dat wij vanaf nu beschikken over de allernieuwste zonnebank van Ergoline: de Prestige 1600! Dit topmodel is de meest lux...

Lees meer
huidplooimeter Don't wish for it, work for it! stopwatch