Beoordeeld met 4.9/5

Veelgemaakte fouten in de sportschool

Als je begint met sporten in de sportschool is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat je moet doen. In de sportschool zijn er nog geregeld veel mensen die fouten maken. Wij zullen een aantal fouten noemen zodat jij deze voortaan herkend. Vervolgens geven we een aantal handige fitness tips zodat jij de gemaakte fout meteen kunt herstellen.

Je hebt een verkeerde houding tijdens de oefening

De eerste fout is direct een hele dure. Het hanteren van een verkeerde houding tijdens fitnes kan er niet alleen voor zorgen dat je de gewenste spiergroep niet voldoende gebruikt, maar kan ook de kans op blessures vergroten. Het is dus belangrijk dat je de oefening correct uitvoert, zodat je de gewenste spiergroep zo goed mogelijk traint. Laat je dus ook niet beïnvloeden door andere mensen die je aan het pushen zijn om zwaarder te trainen dan je aankunt. Zodra je de oefening niet meer correct kunt uitvoeren ga je een foute houding aannemen en dat wil je juist voorkomen.

Je varieert niet genoeg in je trainingsschema

Spiermassa kan zich heel goed aanpassen en zal na een aantal weken niet meer voldoende worden uitgedaagd. Onze tip is dan ook om na een maand of 3 weer te wisselen van trainingsschema. Op deze manier blijven je spieren voldoende geprikkeld en dit is juist wat we willen. Wanneer je elke week dezelfde oefeningen met hetzelfde gewicht doet, zul je vanzelf geen vooruitgang meer boeken. Weet je niet hoe je een goed trainingsschema moet maken? Vraag dan eens naar de mogelijkheden tot personal training bij Personal Body Care.

Je weet niet waarom je traint

Het is belangrijk om voor jezelf een doel voor ogen te ouden. Als je geen idee hebt waarom je nu eigenlijk naar de sportschool gaat zul je vanzelf minder fanatiek worden. Wij raden daarom aan om voor jezelf doelen voor ogen te houden, zodat je gemotiveerd blijkt om te trainen. Als jij bijvoorbeeld voor jezelf stelt dat je binnen een bepaalde tijd 10kg wilt afvallen of een bepaald gewicht wilt kunnen tillen, zul je hier gericht naar toe werken. Wees niet bang om dingen op te schrijven en bij te houden tijdens de training.

Wel trainen maar niet op je voeding letten

Soms zie je mensen maanden aan een stuk in de sportschool zonder echt resultaat te boeken. Wat veel mensen vergeten is dat voeding de bouwstenen voor je lichaam zijn. Als je er niet op let kun je gemakkelijk veel te veel suiker en calorieën binnen krijgen. Hierdoor zul je uiteindelijk je vastgestelde doel niet behalen, of in ieder geval een stuk minder snel. Probeer dus ook op je voeding te letten, door bijvoorbeeld het eten van volkoren producten, mager vlees en gezonde vetten, zoals noten of olijfolie. Probeer je calorieën zo af te stemmen naar jouw doelen. Heb je nog meer fitnesstips nodig over je voeding, dan kun je bij Personal Body Care terecht voor een voedingsadvies.

Terug naar overzicht
Personal training ervaring
Introductie Introductie
Educatie Educatie
Persoonlijk plan Persoonlijk plan
Introductie Training op locatie
Blijf up to date Updates van Facebook en Instagram
Personal Body Care - Social media
Personal Body Care - Social media

Volg jij ook al onze Facebook- & Instagram pagina? Volg ons op social media en ontvang de laatste updates van Personal Body Care gewoon op j...

Lees meer
NIEUW Personal Body Care in Venlo
NIEUW Personal Body Care in Venlo

Zaterdag 18 december is het zover, de officiële opening van onze nieuwe personal training studio in Blerick, Venlo. Een grote verhuizing en ...

Lees meer
Personal trainer - tevreden klantreacties
Personal trainer - tevreden klantreacties

Vernieuwde klantreactie pagina! Al een tijdje is Personal Body Care werkzaam als personal trainer in Venlo en omstreken. Een belangrijk onderdeel v...

Lees meer
huidplooimeter Don't wish for it, work for it! stopwatch
Terug
Route
Personal Body Care is centraal gevestigd in Blerick Venlo te Limburg. Goed bereikbaar vanuit aangrenzende regio's: Heide, Tegelen, Wielder, Boekend, Ubroek, Broek en Veegtes. Ook vanuit omgeving Baarlo, Belfeld, Steyl, Maasbree, Velden Sevenum en Grubbenvorst. Via de A73 ben je zelfs vanuit Roermond, Reuver, Horst & Venray, snel bij ons in de buurt.
> Route plannen
06-1385 0932 rick@personalbodycare.nl
Bel direct Stuur mail