Beoordeeld met 4.9/5

Voeding en supplementen

Zodra je informatie gaat opzoeken over fitness kom je al snel in aanraking met supplementen. Waar veel mensen vervolgens de fout in gaan is dat ze denken dat een supplement een soort wondermiddel is waardoor ze direct resultaat zullen zien. Dit is echter totaal niet waar en geeft een volledig vertekend beeld van wat een supplement daadwerkelijk doet. Als je opzoekt wat het woord supplement betekent, zul je er achter komen dat dit letterlijk 'aanvulling' betekent. Het dient dus als een extra aanvulling bovenop je dagelijkse voeding. Het is dus belangrijk dat je eerst zorgt dat je voeding helemaal op orde is voordat je überhaupt naar supplementen gaat kijken. Als jij een gebalanceerd eetschema hebt en dit net dat beetje extra wilt meegeven, dan pas kan een supplement een positieve werking hebben.

Het belang van gebalanceerde voeding

Je lichaam heeft simpelweg voldoende bouwstoffen nodig om de dag door te komen. Wanneer jij een ongezond eetpatroon hebt, loop je de kans om niet alleen te weinig vitamines en mineralen binnen te krijgen, maar bijvoorbeeld ook dat je te veel suiker binnen krijgt. Zodra je op je eten gaat letten zul je er waarschijnlijk achter komen dat je niet binnen krijgt wat je eigenlijk binnen wil krijgen. Professioneel voedingsadvies kan er voor zorgen dat je de essentie van verschillende voedingsstoffen leert en zelf een gebalanceerd schema kunt samenstellen.

De voordelen van supplementen

Een supplement kan net dat beetje extra zijn wat je met een eetschema niet binnen krijgt. Zo blijft het bijvoorbeeld lastig om voldoende omega 3 binnen te krijgen als je niet meermaals per week vette vis eet. Ook vitamine D kan in Nederland nog wel eens een probleem zijn. Zo zijn er nog meerdere voorbeelden van stoffen die we, ondanks gebalanceerde voeding, nog wel eens kunnen missen. Het is uiteraard erg lastig om te achterhalen of je hier nu daadwerkelijk een tekort in hebt, maar vaak werkt het ook om het gewoonweg eens te proberen. Heb je een supplement voor de aangegeven tijd gebruikt en merk je totaal geen verschil, dan kun je deze de volgende keer achterwege laten.

Hulp met je voeding en supplementen

Bij Personal Body Care in Venlo kun je naast het ontvangen van advies over je voeding ook hulp verwachten omtrent je supplementen. Je krijgt begeleiding van een personal trainer die in het bezit is van de juiste papieren, waardoor je ook zeker weet dat je advies van hoge kwaliteit ontvangt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, dan kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Terug naar overzicht
Personal training ervaring
Introductie Introductie
Educatie Educatie
Persoonlijk plan Persoonlijk plan
Introductie Training op locatie
Blijf up to date Updates van Facebook en Instagram
Personal Body Care - Social media
Personal Body Care - Social media

Volg jij ook al onze Facebook- & Instagram pagina? Volg ons op social media en ontvang de laatste updates van Personal Body Care gewoon op j...

Lees meer
NIEUW Personal Body Care in Venlo
NIEUW Personal Body Care in Venlo

Zaterdag 18 december is het zover, de officiële opening van onze nieuwe personal training studio in Blerick, Venlo. Een grote verhuizing en ...

Lees meer
Personal trainer - tevreden klantreacties
Personal trainer - tevreden klantreacties

Vernieuwde klantreactie pagina! Al een tijdje is Personal Body Care werkzaam als personal trainer in Venlo en omstreken. Een belangrijk onderdeel v...

Lees meer
huidplooimeter Don't wish for it, work for it! stopwatch
Terug
Route
Personal Body Care is centraal gevestigd in Blerick Venlo te Limburg. Goed bereikbaar vanuit aangrenzende regio's: Heide, Tegelen, Wielder, Boekend, Ubroek, Broek en Veegtes. Ook vanuit omgeving Baarlo, Belfeld, Steyl, Maasbree, Velden Sevenum en Grubbenvorst. Via de A73 ben je zelfs vanuit Roermond, Reuver, Horst & Venray, snel bij ons in de buurt.
> Route plannen
06-1385 0932 rick@personalbodycare.nl
Bel direct Stuur mail